O nama

Obrazovanje i vaspitanje učenika i odraslih za uključivanje u svet rada u dva područja rada: Trgovina, turizamu i ugostiteljstvo i Ekonomija, pravo i administracija – kroz primenu savremenih nastavnih sredstava, oblika i metoda rada. Škola koja teži savremenim promenama u kojoj će unutrašnja reforma stalno trajati.Savremeno opremljena i nacionalno prepoznata srednja stručna škola, otvorena za dalji razvoj i u funkciji lokalnog i regionalnog progresa. Škola motivisanih i uspešnih nastavnika i učenika koja u potpunosti priprema srednjoškolce za svet rada i efikasno prekvalifikuje radnu snagu u skladu sa potrebama tržišta.

Želimo da naša škola postane savremena, dobro opremljena škola sa funkcionalnim
nastavnim sredstvima, uz još bolji kvalitet nastave i učenja po svim segmentima (od planiranja i pripremanja, nastavnog procesa, učenja, do praćenja napredovanja učenika), gde će učenici sticati kvalitetno obrazovanje koje će primenjivati u daljem školovanju i radu.

Ekonomsko-trgovinska škola egzistira u dve, susedne zgrade – Stara zgrada i Stubovi, u kojima su prošle godine uložena opredeljena budžetom opštine planirana sredstva u opremanju prostora: izvršena je zamena oštećenih školskih stolica, vrata, nabavka stonih ploča, saniranje oštećenja od prokišnjavajućeg ravnog krova u zgradi na stubovima, nabavka i opravka neophodne tehničke opreme, održavanje interneta i umreženih računara. Izvršeno je uređenje učionice za predmete ugost.struke, zatim korektura zidova svih učionica, potpuno uređenje zidova toaleta za učenike u staroj zgradi, popravka instalacija i postavka novih svetiljki u pothodniku, nabavka knjiga i stručne literature za biblioteku, knjige za odlične i dr. nagrađene učenike, itd. Ove godine je izvršeno detaljno krečenje svih učionica i hodnika, postavljeni laminatni podovi u zbornici, kancelarijama direktora, računovođe i pedagoga, kao i nabavka novog inventara (radnih stolova i stolica) i drugo. Sve prostorije su stavljene u funkciju, tako da su gotovo sve učionice pretvorene u specijalizovane učionice.

Za izvođenje nastave fizičkog vaspitanja, od ove školske godine, možemo se, napokon, pohvaliti i sportskom dvoranom koja je počela sa radom početkom drugog polugodišta. Sportska dvorana je u potpunosti opremljena savremenom sportskom opremom, svlačionicama, odvojenim toaletima za učenike i učenice. Pri školi postoje dobro uređeni sportski tereni na kojima se izvodi nastava fizičkog vaspitanja,

Procenat opremljenosti škole nastavnim sredstvima je sledeći, kabinet ugostiteljske struke opremljen je gotovo 100 %, tako da pruža solidne uslove za izvođenje i praktične i teorijske nastave.
Praktična nastava trgovinske struke obavlja se u školskom kabinetu i prodajnim objektima u gradu, gde takođe postoje solidni uslovi.
Opšteobrazovni predmeti su opremljeni sa neophodnim nastavnim sredstvima 70%, što je utvrđeno i od strane Ministarstva prosvete prilikom verifikacije škole.
Škola je u cilju poboljšanja opremljenosti nastavnim sredstvima izradila i uputila dva projekta – programa u svom finansijskom planu Ministarstvu prosvete i nauke, Ministarstvu za sport i omladinu Rep. Srbije i opštini za adaptaciju stare fiskulturne sale, i adaptaciju ravnog krova zgrade na stubovima.

Brojni su uspesi učenika na školskim, okružnim i republičkim takmičenjima gde motivisanost učenika posebno dolazi do izražaja. Učenici naše škole, pod mentorskim radom svojih profesora, pobeđuju na svim nivoima takmičenja. Učestvuju na takmičenjima iz svojih struka, ali i u okviru opšteobrazovnih predmeta i sporta (ekipa dečaka i devojčica osvajale su veliki broj titula u odbojci, košarci, fudbalu i rukometu, plasirali su se tokom svake godine na republička takmičenja). Učenici naše škole su učestvovali u organizaciji Sajma Virtuelnih preduzeća prethodnih nekoliko godina, na kojima su osvajali zapažena prva mesta. Takođe su učestovovali u takmičenjima u organizaciji Dostignuća mladih, od kojih je naša učenica sa svojim timom pobedila na Državnom takmičenju i plasirala se na Međudržavno takmičenje iz preduzetništva.